rTMS Your health, our mission

Ασφάλεια - Παρενέργειες

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι εκτός από την αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις όπου άλλες παρεμβάσεις απέτυχαν, το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα του rTMS είναι η ασφάλεια.

Οι παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από τη θεραπεία με rTMS είναι ελάχιστες. Το rTMS παρέχει αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης χωρίς τις συνήθεις παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής

Το rTMS είναι μια εντελώς μη επεμβατική θεραπεία – δεν απαιτείται χρήση ενέσεων ή αναισθησίας. Το rTMS δεν έχει καμία από τις συνήθεις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων (γαστρεντερικές διαταραχές, αλλαγή βάρους, μειωμένη λίμπιντο, κλπ.). Πραγματοποιείται ως εξω-νοσοκομειακή θεραπεία, με διάρκεια μισή περίπου ώρα ανά συνεδρία.

Έρευνες έχουν υποδείξει ότι ενώ οι μακροχρόνιες παρενέργειες του rTMS είναι ελάχιστες, υπάρχει ένα πολύ μικρό ρίσκο επιληπτικής κρίσης με το rTMS  – ωστόσο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ανάμεσα σε 10.000 θεραπείες δεν σημειώθηκε ούτε ένα επεισόδιο κρίσης.

Οι άμεσες, βραχύχρονες παρενέργειες που μπορεί να βιώσει κανείς περιλαμβάνουν ήπια αναστρέψιμη κεφαλαλγία, ήπια δυσφορία στο τριχωτό της κεφαλής, αίσθημα “μουδιάσματος” ή δυσφορία, ή αίσθηση ζαλάδας στο πλαίσιο της θεραπείας.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το rTMS ή θα θέλατε να μιλήσετε με κάποιο μέλος της ομάδας μας για να κλείσετε μια συμβουλευτική επίσκεψη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.